Wie is Debuski?

Debuski is Ester Stoelinga.

Ester ging naar de de Rietveldacademie, De KABK in Den Haag en de Universidade Belas Artes in Lissabon. Deed wat theatervormgeving, restaureerde beelden in het Kröller-Müller, deed talloze kunstprojecten met talloze kinderen, richtte De Bus Kinderkunst op met beste vriendin Simone, waarmee ze nog meer kinderkunstprojecten deed in Amsterdam Noord, werd genomineerd voor Ondernemer van het Jaar in 2004, en ontwikkelde zich tot Debuski.

Houdt van educatie, met name op het gebied van beeldende vorming, makereducatie en onderzoekend leren. Houdt van de blik op de gezichten van kinderen die zelf iets gemaakt hebben waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Vindt onderzoeken belangrijker dan perfecte eindresultaten en leert kinderen en jongeren om met plezier problemen op te lossen en zich te verwonderen.

Ziet overal streetart. Sluipt graag door de rafelranden van steden over de hele wereld om te zoeken naar mooie muren en nieuwe kunstenaars te fotograferen. Verknipt streetart tot tegeltjes, stickers en filmpjes.

Houdt van amateurkunst en community art. Wordt warm van projecten die niet ontstaan vanuit een professionele ideeën, maar vanuit de behoefte om te maken, samen te werken en iets moois op te bouwen. Vindt het daarom geweldig om het Amsterdams Fonds voor de Kunst hierover te mogen adviseren!

Precies weten voor wie Debuski werkte? Dat kan op LinkedIn of hier

Tel: 0627876729

Mail: ester@debuski.nl